Llocs Per Visitar

Viñales és un dels llocs més pequeñitos de Cuba, però alhora és on es poden realitzar major nombre d'activitats. Pots passar-te perfectament 5 i 6 dies i mai estaràs parat, encara que descansar un capvespre assegut en el porxo de la casa, és d'agrair.

El primer que has de fer és visitar el poble, familiaritzar-te i barrejar-te amb la gent d'allí? i a la nit deixa't el somni en la casa i sal a compartir la música, a ballar i a gaudir de la música cubana. L'ambient és increïble, no tant com en Trinitat, però sempre hi ha ovaciono en el carrer i en els centres culturals. Obri't, coneix gent sigui d'on sigui, no et tanquis en banda, conversar amb ells és molt divertit, i a més són gent molt culta i intel·ligent amb la qual pots mantenir converses molt interessants, i comprendre un poc les inquietuds que tenen els cubans, entre altres coses, sobre política i el propi país.

SISTEMA CAVERNARI DE SANTO TOMÁS

picLa Gran Caverna de Sant Tomás és un immens sistema cavernario que posseïx set nivells. Va Ser coneguda pels indis precolombinos que van deixar en ella manifestacions del seu art rupestre. També les van utilitzar com habitatges els negres cimarrones escapolits de les antigues hisendes. És el major sistema cavernario de Cuba perquè té més de 45 quilòmetres de rutes i galeries interconnectades, distribuïdes en vuit nivells i més de 10 entrades. Algunes de les seves galeries són molt grans, amb impressionants formacions d'estalactites i estalagmites. Aquest sistema cavernario és el més visitat per a la pràctica de l'espeleologia, i és seu de l'Escola Nacional d'Espeleologia Antonio Núñez Jiménez. També inclou un petit museu. Es troba a 20 km de Viñales, i s'accedeix mitjançant cotxe o moto. Una vegada allí, cal pagar una entrada, et donen una explicació gràfica i et donen uns equips de casc i llanterna. La cova realment impressionant, val la pena si t'agrada el tema de l'espeleologia, o simplement t'agrada aquesta temàtica.
Preu: 10 cuc.


CUEVA DEL INDIO

picAquesta cova es troba pròxima a la carretera de Viñales a San Cayetano. A uns cinc i mig quilòmetres de la ciutat de Viñales, abans d'arribar A San Vicente. La Cova de l'Indi, és altra de les tantes coves que es troben en la regió de la Vall de Viñales. Es caracteritza perquè en el seu interior corre el riu San Vicente. Per a continuar el recorregut has de muntar en un petit botecito. Mentre es fa el passeig en pot, es poden observar formacions rocoses d'estalactites i estalagmites. En aquesta cova es van trobar pintures rupestres i restes d'utensilis de cultures cubanes precolombines.
Preu: 5 CUC.


COVA DEL PALENQUE (COVA DE SAN MIGUEL)

picAquesta cova es troba pròxima a la carretera de Viñales a San Cayetano. A 4 Quilòmetres de Viñales, abans d'arribar A La Cova de l'Indi. En aquesta cova s'han trobat pintures, restes dels utensilis i soterraments de tals cultures.. En aquesta regió i especialment en les coves els esclaus assolien amagar-se dels seus persecutores quan escapaven. És un passeig és curt i al final d'aquesta hi ha un simulacre de com s'amagaven els esclaus, cimarrones quan fugien? Després hi ha un restaurant, on diuen que se serveixen uns arrossos molt bons. L'accés a la cova val 1 cuc. En l'entrada principal han muntat un bar-discoteca, on li dissabte a la nit fan espectacle en directe i després ball fins a altes hores de la nit. És molt original, si es vol sortir del típic quan oci.És un lloc excel·lent per a gaudir d'aquest escenari natural. Diverses senderes travessen els camps dels voltants, jalonats per la presència d'una rica flora i fauna.
Preu: 2 CUC.


MIRADOR DE LOS JAZMINES

picÉs un dels llocs més bells per a gaudir d'aquest escenari natural, de la Vall de Viñales. Aquí s'han immortalitzat un milió de fotos. Diverses senderes travessen els camps dels voltants, fins a arribar a ete mirats, encara que també es pot accedir per la carretera, caminant o bé en vehicle. Els Gessamins aquesta situat a tan sol 2 km del poble de Viñales i del parteixen 4 senderes ecoturisticos d'un gran atractiu. ( El Camí cap als Mogotes, que s'inicia en l'hotel i es dirigeix al profund de la Vall fins a arribar al Mural de la Prehistòria), en el recorregut de la qual es pot apreciar la rica fauna i flora. Tots les senderes presenten un grau de dificultat moderat i poden ser recorreguts per visitants de diferents edats, sempre acompanyats d'un guia local. Aquesta visita és imprescindible, més que gens perquè des d'aquest hotel hi ha la vista més increïble de la vall, encara que des dels anteriors llocs esmentats, també es poden realitzar belles fotografies. En el mateix mirador podreu prendre beguda, ja que hi ha un bar a l'aire lliure amb taules per a asseure's i gaudir d'uns moments de tranquil·litat... interrompuda, òbviament, pels mateixos turistes que van i vénen... el qual desitgi refrescar-se un poc pot entrar en les instal·lacions de l'hotel i banyar-se en la piscina... creo que l'entrada conta 7 cuc però a consumir 5 cuc, en beguda o en menjar. Si desitgeu gaudir d'una nit romàntica, podreu anar a sopar al mateix hotel,,, hi ha un menjador amb piano i música en directe... i de vegades fan buffet lliure que són 10 cuc... sinó hauríeu de demanar carta i surt un pelín més car.


MURAL DE LA PREHISTORIA

pic
A 4 quilòmetres del poble, en el mogote Dues Germanes s'exhibeix en una dels seus vessants el Mural de la Prehistòria. És un immens mural de 120 metres d'alt per 180 d'ample en el qual el cubà Leovigildo González, deixeble del muralista mexicà Diego de Rivera, va representar els animals i criatures que vivien en aquesta regió en la prehistòria. Figures humanes, mol·luscs, rèptils marins mesozoicos, són algunes de les representacions que s'observen en aquest mural. En el moment de realitzar l'obra, la pedra va ser rentada i preparada per a portar a terme el projecte, per a evitar així en l'erosió deteriorés la pintura. Es va pintar totalment en pinzell. Als voltants del mural, es troben alguna instal·lacions on poder prendre's un refresc si la calor t'ho exigeix.
Precio: 2 CUC.


HOTEL LA ERMITA

picCom el seu propi nom indica és un dels 3 hotels que és troben als voltants de Viñales a 3 km del poble. I molts us preguntareu que te d'especial realitzar una visita turística a un hotel, doncs bé, l'interessant no és l'hotel en si sinó la bonica vista que oferix i la magnífica posada de sol que farà els delícies dels amants de la fotografia. De tir jo vaig ser uns 6 vegades, no a veure a propòsit la posada de sol, però sí a gaudir d'una triga agradable en la seva piscina... i vaig poder veure com a partir dels 6 de la triga els turistes arribin i s'asseuen còmodament en els taules a gaudir d'un mojito mentre esperin impacientis la posada... amb els seus càmeres damunt dels taules...
Preu: 7 CUC


RANCHO SAN VICENTE

picÉs el tercer hotel que es troba en Viñales, i és atractiu perquè les habitacions són bungalows. Aquest pot ser l'últim punt o el primer, on poder banyar-se en la piscina al matí i descansar en plena naturalesa, o prendre's un refresc quan la tarda cau, mentre s'espera l'últim autobús que durà al turista de retorn a Viñales.
CENTRE DE VISITANTS

picEl centre de visitants és un edifici bastant gran i cridaner on es gestiona tota l'administració del Parc Nacional de Viñales. Aquí podràs demanar informació sobre caminatas, excursions, itineraris, guies turístics... etc... els nois que gestionen això són joves i molt simpàtics, que us atendran correctament i de manera molt amable. Podeu preguntar directament per Ricardo o per Liset... Si voleu conèixer amb més detalli tots els serveis que oferix l'aquest CENTRE TURÍSTIC, així com els projectes ecoturístico que desenvolupen podeu obtenir més informació en el següent link: Centro de Visitantes de Viñales.

Cóm Recorre Aquests Llocs

La mIllor opción es mitjançant un taxi particular, que realitzi aquest tipus de tour.
Els taxis més econòmics que realitzen aquest itinerari complet són els taxis particulares que per tan sols 30 cuc, portaran al cliente a conèixer els voltants de Viñales, d'una forma còmode i sense esperes innecesàries.
També realitzen un altre tipus d' excursions menys turístiques com la visita al Río Resbaloso, excursió a Pinar del Río o al poble pesquer de Puerto Esperanza.

Una altre opció és l' autobús turístic de Viñales, que surt davant mateix de les agencies, a l' Avinguda Principal. Allà hi ha una parada d'autobús, exclusivament pel Viñales Bus Tour.
Es un autobús amb un horari fixe per visitar els llocs més famosos al Valle de Viñales.

Es ideal per a persones que viatgen soles o amb poc pressupost, ja que por tan sols 5 cuc et permetrà recórrer els principals llocs de Viñales. Es pot montar i sortir del bus durant el dia sencer. L' únic inconvenient és que quan s'acava de realitzar la visita tens que esperar a que l' autobús torni al punt a recollir-te.