VIÑALES - TIERRA PARA SOÑAR

Tota aquesta informació no hagués sigut possible sense la inestimable colaboració de la Liset Hernández, Guia Tècnica de les Instalacionspel Ministeri de Ciència, Tecnologia i Mediambient (CITMA) i demés treballadors del propi centre.

 

Centro Turístico de Visitantes
picEl centre de visitants és un edifici bastant gran i cridaner on es gestiona tota l'administració del Parc Nacional de Viñales i es troba en la zona cridada Els Gessamins a 1 km de la localitat. En aquest centre turístic, s'oferix informació general dels llocs més interessants que es poden visitar en Viñales. També s'oferix informació sobre caminatas, excursions i itineraris de tot tipus, des d'un recorregut general per la Vall de Viñales observant els mogotes, aus endèmiques i plantes protegides d'aquesta àrea, fins a visites a cases de camperols per a conèixer millor les tradicions camperoles, els seus costums i formes de vida. En les cases també hi ha opció d'assaborir algun suc natural com per exemple el tan conegut ?Guarapo? que t'ho elaboren davant de tu. És molt curiós veure com extreuen el suc de la canya de sucre i pots ser partícip d'aquesta curiosa activitat. També s'organitzen excursions a cavall de 5 hores on pots realitzar el recorregut complet, passant per les vegas on es conrea el tabac, i secaderos on es pot observar el procés de fermentació i elaboració d'aquest. Totes aquestes excursions es realitzen en companyia d'un guia professional expert en cada activitat. També s'ofereix informació i es gestiona hospedaje i allotjament per la zona, en cases particulars i hotels, segons les preferències del client. Els nois que gestionen el centre de visitants són joves i molt simpàtics, que us atendran correctament i de manera molt amable. Podeu preguntar directament per Liset Hernández.
lisetreservas@gmail.com

Descarregar PDF Excursions

En el Centre, també es vénen desenvolupant una sèrie de projectes internacionals, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pobladors de les comunitats que es troben en zona del Parc Nacional. Tot aquests projectes s'han vingut executant des que es va nomenar la vall com Parc Nacional.

Existeixen, ademés projectes de petites donacions, relacionades amb entitats internacionals que destinen un fons per aquests projectes.

Aquestes entitats són: FONADEF, FUNDESCAN,GEF, FFEM, CICODE, PPD.

Totes aquestes donacions s'han destinat als següents projectes.

 
Projectes

1º PROJECTE: PER UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PER A LA GENT I LA NATURALESA. PARC NACIONAL VIÑALES (Govern de Canàries, Fundació Canària per al Desenvolupament FUNDESCAN i Ministeri de Ciència Tecnologia i Medi ambient delegació Pineda del Riu) això inclou construcció del centre de visitants, finca agro-ecològica, components per a refrigeradors i educació ambiental.


2º PROJECTE: ENFORTIMENT DEL SISTEMA NACIONAL DE AREAS PROTEGIDES (Centre Nacional d'Àrees Protegides) això va incloure equipament de senyalització, exposició permanent en el centre de visitants, equipament de transport i de seguretat.


3º PROJECTE: DE DESENVOLUPAMENT HUMÀ LOCAL EN LA VALL DE VIÑALES, EXECUCIÓ D'ACCIONS LOCALS (diverses institucions internacionals) això inclou instal·lació de panells solars amb equipaments electrodomèstics, TV, Ràdio grabadora, Llums, accessoris de panells i la seva prèvia instal·lació en cada casa.


4º PROJECTE: PLANIFICACIÓ PARC NACIONAL VIÑALES (Cuba). Transferència d'anàlisi i gestió del Desenvolupament Sostenible en Espais Protegits Andalusos. (Universitat de Granada i la Universitat de L'Havana) (Finançat per la junta d'Andalusia) això inclou cartografia temàtica, és decie mapes de la zona segons tots els paràmetres que es poden amidar en la zona i educació ambiental.

5º PROJECTE: CREACIÓ DEL "CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA NATURALESA I LA RECEPCIÓ DE VISITANTS" per al desenvolupament turístic sostenible del Parc Nacional Viñales (Cuba). (Universitat de Granada i la Universitat de L'Havana) finançat pel centre d'Iniciatives de Cooperació al Desenvolupament (CICODE) de la Universitat de Granada; això es va realitzar en diferents llocs amb tallers de formació, donació d'equipament informàtic, elaboració de panells temàtics.

6º PROJECTE: DE PETITES DONACIONS (PPD) aquest es desenvolupa en la comunitat del Capón... amb la donació de panells solars i la reforestació de la zona. Això es realitza amb la col·laboració d'entitats cubanes i el govern del municipi i altres sectors d'allí.